Britse pers fileert Ten Hag na nieuw puntverlies: "Wachten tot guillotine valt"

Dit schrijft de Britse pers over Erik ten Hag na Aston Villa - Manchester United
Vandaag om 19:13

Na opnieuw niet te hebben gewonnen, laten de kranten weinig heel van Erik ten Hag en zijn precaire positie bij Manchester United. The Red Devils speelden zondag met 0-0 gelijk op bezoek bij Aston Villa, wat het achtste puntenverlies in de laatste elf officiële wedstrijden betekende. De toon is overwegend scherp, en de toekomst van de Nederlandse coach lijkt aan een zijden draadje te hangen. VoetbalNieuws zet de opinies in Engeland voor je op een rij.

Engelse kranten over Ten Hag na Aston Villa - Manchester United

The Telegraph is hard in zijn oordeel en benadrukt de historische slechtte prestatie van United onder Ten Hag. "Het team heeft de minste punten behaald (acht) na de eerste zeven wedstrijden van elk United-team sinds het begin van de Premier League." De krant vraagt zich af of dit gelijkspel genoeg zal zijn om Ten Hag in zijn functie te houden. "Het is nu één overwinning in de laatste vijf wedstrijden voor United, en slechts drie in elf wedstrijden dit seizoen – een werkelijk afschuwelijk record voor een club van deze omvang en ambities."

Slechtste seizoensstart ooit in de Premier League
The Sun pakt fors uit en stelt dat Ten Hag enkel met geluk nog even aan zijn baan kan vasthouden. "De geplaagde Nederlander klampt zich nog enkele weken vast aan zijn job." Ze noemen het gelijkspel een schrale troost en benadrukken de zwakke start van United. "Acht punten na zeven wedstrijden betekent de slechtste seizoenstart ooit in de Premier League." De krant benadrukt dat United, ondanks het gelijkspel, op een "historisch dieptepunt" zit, en dat Sir Jim Ratcliffe vanuit de tribunes toekeek als een moderne 'Les Tricoteuses', wachtend tot "de guillotine valt."

'Hoeveel batterijen heeft Ten Hag nog?'
The Mirror
 gaat verder in op het perspectief van Ten Hag en schrijft dat hij zich in een "existentiële crisis" bevindt. "Met Sir Jim Ratcliffe op de tribune was er nergens om je te verbergen voor Erik ten Hag." De krant laat weinig ruimte voor interpretatie. "Dit gelijkspel is misschien net genoeg om hem voor nu te redden, maar de toekomst van de coach is allerminst zeker." De schrijfstijl is prikkelend en geeft duidelijk aan dat het slechts een kwestie van tijd is voordat de hamer valt: "Hoeveel batterijen zitten er nog in Ten Hags rol bij United?"

BBC omschrijft de situatie als een noodzakelijke poging van United om het ergste te vermijden. "United moest simpelweg een nederlaag vermijden om te zorgen dat de druk op Ten Hag niet ondraaglijk zou worden, wellicht tot het punt dat het bestuur zou vinden dat het tijd was voor een verandering." Ze beschrijven het optreden van United als "nauwelijks sprankelend", maar in een poging de manager te steunen toonde het team "ten minste vechtlust voor hun coach." Toch, ondanks enkele betere kansen voor United, blijft de boodschap duidelijk dat de club blijft aanmodderen in een zee van middelmatigheid.

De kranten laten er geen twijfel over bestaan: Erik ten Hag balanceert op het randje. De kritische toon en woordkeuze, zoals "historisch dieptepunt", "afschuwelijk record", en "wachten op de guillotine", illustreren hoe dun het ijs is waarop de coach zich bevindt. Het gelijkspel tegen Aston Villa biedt een kleine adempauze, maar de consensus is duidelijk: zonder snelle verbetering is het slechts een kwestie van tijd voordat de Nederlandse manager uit zijn lijden wordt verlost.