Dit is de winnaar van het WK Futsal in Oezbekistan

Wie is de huidige Wereldkampioen zaalvoetbal?
6 oktober om 21:40

Het Wereldkampioenschap zaalvoetbal in Oezbekistan zit er op. Nederland bereikte het toernooi voor het eerst in 24 jaar en werd vervolgens uitgeschakeld in de achtste finales. Wie won het toernooi uiteindelijk? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

Nederland bereikte dus niet alleen het toernooi, ook werd de groepsfase overleefd. Na een knappe overwinning op Paraguay werd de volgende ronde bereikt en daarin was Oekraïne de tegenstander. Het mocht niet baten, want Oranje verloor nipt. Oekraïne ging verder in het toernooi en werd uitgeschakeld in de halve finale. De strijd om de derde plaats wisten zij nog wel te winnen en zo pakte Oekraïne het brons.

De finale in Oezbekistan ging tussen Argentinië en Brazilië. Het laatst genoemde land trok uiteindelijk aan het langste eind door met 1-2 te winnen. De Goddelijke Kanaries wonnen daarmee hun eerste WK sinds 2012. Toen werd na verlenging afgerekend met Spanje. Voor Argentinië zijn de druiven extra zuur. Afgelopen WK werd de finale al van Portugal verloren en ditmaal van aartsrivaal Brazilië. Vooral keeper Willian bleek de matchwinner te zijn. Verschillende van zijn reddingen bleken essentieel in de zegetocht.