Waarom hebben Peter Bosz en Danny Makkelie al jaren ruzie met elkaar?

Waarom hebben Danny Makkelie en Peter Bosz ruzie?
6 oktober om 23:00

De relatie tussen Danny Makkelie en Peter Bosz is erg verstoord. De PSV-trainer schoot na de overwinning op Sparta Rotterdam wederom uit zijn slof over de arbiter. Waarom hebben zij een langlopend conflict? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

De relatie tussen PSV-trainer Peter Bosz en scheidsrechter Danny Makkelie is al jaren gespannen. Na het duel tegen Sparta (2-1) liet Bosz zich opnieuw kritisch uit over de arbiter. Hij had gehoopt op een penalty voor Johan Bakayoko, maar Makkelie wees dit af. Bosz, die daarvoor al geel had gekregen vanwege een woedeuitbarsting, kon zich niet volledig inhouden en zei: "Ik vind hem helemaal niks."

Waarom hebben Bosz en Makklie ruzie?

De slechte verstandhouding tussen Bosz en Makkelie gaat terug tot 2012. Tijdens een wedstrijd van Heracles, waar Bosz toen coachte, kregen twee spelers rood en werd ook hij naar de tribune gestuurd. Bosz beschuldigde de scheidsrechter en zijn team van liegen in hun verslag. In 2015 ging het opnieuw mis toen Bosz, toenmalig coach van Vitesse, naar de tribune werd gestuurd. Toen noemde Bosz Makkelie na afloop van het duel een leugenaar. Na de overwinning in eigen huis tegen Sparta kwam er dus een derde akkefietje bij.

Makkelie reageerde recent op de uitlatingen van Bosz en benadrukte dat trainers een voorbeeldfunctie hebben. Hij riep PSV op om hun coach aan te spreken op zijn gedrag. Zelf wil hij niet meer in gesprek met Bosz. "De verantwoordelijkheid ligt bij de clubs," aldus Makkelie in gesprek met NPO Radio 1. Het was al de tweede keer dit seizoen dat Makkelie een wedstrijd van PSV floot. Tijdens het eerste duel wonnen de Eindhovenaren gemakkelijk met 1-7 van Almere City.