Oranje komt in actie: dit is waarom Weghorst ontbreekt bij het Nederlands elftal

Oranje komt in actie: dit is waarom Weghorst ontbreekt bij het Nederlands elftal

Vandaag om 08:41

Wout Weghorst hoeft zich deze week niet te melden bij het Nederlands elftal. De spits is niet opgenomen in de selectie van Ronald Koeman en VoetbalNieuws legt aan je uit waarom dat is.

Weghorst groeide afgelopen weekend uit tot de man van de wedstrijd bij Ajax tegen FC Groningen. De aanvaller betrad als invaller het veld en schoot de 2-1 binnen. Vervolgens assisteerde hij Chuba Akpom bij de 3-1 en was het dus de aanvaller die zijn stempel drukte op het spel van Ajax. Ondanks zijn minuten tegen de Groningers is Weghorst afwezig bij Oranje.

Waarom zit Wout Weghorst niet bij het Nederlands elftal?

Weghorst was de afgelopen weken niet volledig fit. Dusdanig dat achter zijn naam een vraagteken stond in aanloop naar het duel met Groningen. Binnen de club heerste het gevoel dat de aanvaller niet mee zou kunnen spelen. In aanloop naar de bekendmaking van de selectie sprak Koeman met Weghorst. "Het is altijd jammer als je niet bij Oranje zit", begint Weghorst na het duel met Groningen. "Want er is niets mooier dan voor et Nederlands elftal te spelen. Maar gezien de situatie is he logisch. Zaterdag was het nog onzeker of ik het duel met Groningen zou halen. Vanuit die onzekerheid heeft de bondcoach ook gezegd dat hij me er voor deze interlands niet bij zou halen. ik moet van hem zorgen dat ik fit word, me op train en dan ben ik er de volgende keer weer bij."

Hoewel Weghorst dus weer fit is, zal hij de komende weken er voor zorgen dat hij nog fitter wordt en wellicht een basisplaats bij Ajax kan afdwingen. Het lijkt er ook op dat bij de volgende interlandperiode zijn naam weer op het lijstje staat.