Groeiend probleem en einde seizoen: deze spelers scheurden dit seizoen al hun krui

Groeiend probleem en einde seizoen: deze spelers scheurden dit seizoen al hun kruisband af

Vandaag om 10:20

Het voetbalseizoen is pas net onderweg, maar voor sommige spelers zit het jaar er al weer op. Blessures zijn een steeds terugkerend thema in de voetballerij en VoetbalNieuws vertelt je voor welke speler het jaar er al weer op zit door een kruisbandblessure.

Het is een steeds vaker voorkomende blessure onder voetballers. Van het ene op het andere moment scheur je je kruisband en zit het voetbalseizoen er op. Onder meer Oranje-international Quilindschy Hartman en PSV-back Sergino Dest zijn er momenteel herstelde van, maar zij zijn niet de enigen die die blessure al eens opliep.

Welke topspelers scheurden dit seizoen al hun kruisband?

Afgelopen weekend was het wederom raak. Real Madrid-back Dani Carvajal ging kermend naar de grond. Na testen van de club blijkt dat de verdediger zijn kruisband heeft afgescheurd en dat het seizoen erop zit voor de Spanjaard. Hiermee volgt de vleugelverdediger onder meer landgenoten Rodri van Manchester City en Marc Bernal van FC Barcelona die enkele weken geleden beide hetzelfde lot ondervonden.

Zondag was het raak voor Duvan Zapata. De aanvaller scoorde nog tegen Internationale, maar ging zonder enig contact met ene tegenspeler in de slotfase naar de grond. De Colombiaan hield zijn knie vast en moest per brancard het veld af. Eerder dit jaar onderging Gianluca Scamacca hetzelfde. Hij moest namens Atalanta Bergamo tegen Parma het veld per brancard verlaten. Eerder deze week scheurden ook Gleison Bremer van Juventus en Alessandro Florenzi hun kruisband.

Deze spelers scheurden hun kruisband:
Marc Bernal
Gianluca Scamacca
Duvan Zapata
Alessandro Florenzi
Gleison Bremer
Rodri
Dani Carvajal