Niet de eerste keer: wanneer speelde Til zijn laatste wedstrijd voor Oranje?

Wanneer speelde Guus Til voor het laatst voor Nederland?
Vandaag om 15:25

Guus Til zal voor de komende Nations League-wedstrijden inzetbaar zijn voor Nederland. Ronald Koeman riep de middenvelder van PSV op als vervanger van de geblesseerde Teun Koopmeiners. Hoe verliepen de laatste wedstrijden van Til in Oranje? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Weer was er slecht nieuws voor Koopmeiners. De aanvallende middenvelder van Juventus haakte wederom af met een blessure. Vlak voor het EK 2024 in Duitsland ging het ook al mis. Toen liep hij een blessure op tijdens de uitzwaaiwedstrijd richting het toernooi. De blessure was toen dusdanig ernstig dat Koopmeiners het gehele Europese Kampioenschap moest missen.

Hoe verliepen de interlands van Guus Til?

Het is niet de eerste keer dat er door een bondscoach van het Nederlands elftal een beroep wordt gedaan op Til. Hij speelde al vijf wedstrijden in Oranje verdeeld over vier jaar. Het debuut van de middenvelder kwam in 2018. Voor de oefeninterlands tegen Engeland en Portugal werd hij toen door kersvers benoemde bondscoach Koeman geselecteerd en zijn debuut kwam in de tweede wedstrijd tegen Portugal. Til viel twaalf minuten in en kwam niet tot scoren in de 3-0 overwinning.

Tijdens de WK kwalificatie voor het toernooi in 2022 werd Til voor de tweede keer opgeroepen. Tegen Montenegro, Turkije en Letland kwam hij toen in actie. In de 6-1 overwinning tegen Turkije scoorde hij zijn eerste interlanddoelpunt en tegen Letland volgde zijn eerste basisplaats. Tijdens de UEFA Nations League van 2022/2023 kwam het laatste optreden tot op heden van Til. In de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Wales mocht hij één minuut invallen.