Waar kan je de Women's Champions League kijken?

Hoe kijk je naar de Women's Champions League 2024/2025 met FC Twente?

Vandaag om 16:15

De Women's Champions League gaat weer van start. Het meest prestigieuze vrouwelijke clubvoetbaltoernooi van Europa kent dit jaar één Nederlandse deelnemer, namelijk FC Twente. Hoe en waar kan je alle wedstrijden live volgen? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Women's Champions League live kijken

Dit seizoen zal de UEFA Women's Champions League niet te zien zijn bij de Nederlandse publieke omroep, in tegenstelling tot voorgaande jaren. De NPO heeft de rechten ditmaal niet. Gelukkig kun je alle wedstrijden gratis volgen via de website van DAZN. Je moet wel eerst een gratis account aanmaken, waarna je toegang krijgt tot alle duels van het toernooi.

De eerste speeldag van het toernooi begint op dinsdag 8 oktober, gevolgd door meer wedstrijden op woensdag 9 oktober. In tegenstelling tot de mannelijke Champions League is er geen ranglijst van competities, maar bestaat het toernooi nog altijd uit vier groepen. Hierdoor blijft het groepsfaseformat onveranderd, wat zorgt voor spannende wedstrijden in de eerste ronde.

Ajax wist dit jaar niet door de voorrondes heen te komen, maar landskampioen FC Twente heeft wel het hoofdtoernooi bereikt. De Tukkers zijn ingedeeld in een zware groep, waar ze het opnemen tegen Celtic, Chelsea en Real Madrid. Het zal een grote uitdaging worden voor Twente om zich te plaatsen voor de volgende ronde, maar de club hoopt in dit sterke gezelschap voor verrassingen te zorgen.

Op welke zender is de Women's Champions League te zien?

Alle wedstrijden zijn live te volgen via de website van DAZN, na het aanmaken van een gratis account. VoetbalNieuws.nl doet tevens verslag van het toernooi. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.