Youri Baas meldt zich af voor Jong Oranje

Mogelijk nog meer zorgen voor Ajax: verdediger meldt zich af voor Jong Oranje

Vandaag om 17:10

De blessurelijst van Ajax lijkt weer verder te groeien. Youri Baas heeft zich afgemeld voor de komende interlands van Jong Oranje tegen Jong Mexico en Jong Zweden. Bij de Amsterdammers miste Baas slechts één wedstrijd tijdens het seizoen.

De afmelding van Baas komt vanwege fitnessproblemen. Daarmee heeft Michael Reiziger niet te maken met één Ajax-afmelding, maar twee. Eerder werd ook al bekend dat Kian Fitz-Jim zijn oproep moest laten gaan. De middenvelder werd voor het eerst opgeroepen, maar moet de komende duels aan zich voorbij laten gaan vanwege een blessure.

Het is onduidelijk of de blessure van Baas ernstig is of dat Francesco Farioli hem uit voorzorgsmaatregelen niet mee laat gaan met Jong Oranje. Tegen FC Groningen speelde Baas de volledige negentig minuten en tijdens het gehele seizoen stond hij slechts één wedstrijd langs de kant. Ook toen kampte de centrale verdediger met een blessure.

Maxim Dekker en Denso Kasius van AZ zijn door Reiziger opgeroepen als vervangers van de afgevallen spelers. Fitz-Jim en Baas zijn niet de enigen die zich niet melden in Zeist. Ook oud-Ajacied en huidige linksback van FC Twente Anass Salah-Eddine en Ibrahim Cissoko zijn niet beschikbaar.