Waarom moet PSV mogelijk spelers verkopen om geld binnen te halen?

PSV hint op verkoop van spelers: waarom is er geld nodig in Eindhoven?

Vandaag om 18:55

PSV moet mogelijk in de komende transferperiodes spelers gaan verkopen. Ondanks de groene cijfers van de Eindhovenaren zullen uitgaande spelers belangrijk worden. Waarom is dat zo en hoe zit het precies met de financiële situatie? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

De Champions League, het kampioenschap en de verkoop van verschillende spelers hebben ervoor gezorgd dat PSV groene cijfers kan schrijven over het vorige boekjaar. Daar hebben de transfers van Ibrahim Sangaré (rond de 35 miljoen euro), Xavi Simons (4 miljoen euro) en Yorbe Vertessen (4.75 miljoen euro) voor gezorgd. In totaal hadden de Eindhovenaren een recordomzet van 152 miljoen euro en er werd tien miljoen euro winst bijgeschreven. Daarmee heeft PSV nu een eigen vermogen van meer dan veertig miljoen euro.

Waarom moet PSV mogelijk spelers verkopen om geld binnen te halen?

Ondanks deze mooie cijfers hangt er mogelijk een grijze wolk boven het Philips Stadion. De deelname aan de Champions League zorgt er ook voor dat de prognose voor komend jaar wederom positief is, maar toch wordt er op uitgaande transfers gerekend. Afgelopen zomer werden Jordan Teze en Jason van Duiven verkocht en in de winter trekt Hirving Lozano naar de Verenigde Staten. Dat is niet genoeg. 'De transfers van Teze en Van Duiven zijn onvoldoende om de totale afschrijvingskosten te dekken', meldt de club in het financiële rapport. 'De ambitie is om ook dit seizoen een nettowinst te realiseren en het eigen vermogen te versterken.'

Welke spelers mogelijk in aanmerking komen om naar de transferlijst te gaan is nog onduidelijk. Meerdere PSV-spelers hebben nog een contract tot medio 2025 en daarom moet er snel gehandelt gaan worden. Mochten de Eindhovenaren te laat in actie komen kunnen deze spelers zonder een bedrag op te leveren een andere club uitkiezen. Onder deze spelers behoren Walter Benitez, Olivier Boscagli, Armando Obispo, Mauro Junior en Matteo Dams.