Iniesta kondigt pensioen aan met afscheidsvideo, Van Gaal spreekt hem toe

Iniesta kondigt pensioen aan met afscheidsvideo, Van Gaal spreekt hem toe

Vandaag om 20:18

Andrés Iniesta heeft officieel afscheid genomen van het profvoetbal. In een emotionele video op zijn sociale media kondigde de Spaanse middenvelder zijn pensioen aan, na een indrukwekkende carrière van 22 jaar.

Het nieuws hing al even in de lucht. Eerder werd door Spaanse media gemeld dat Iniesta op 8 oktober zijn afscheid zou aankondigen, verwijzend naar zijn iconische rugnummer acht. Hij koos er echter voor om zijn beslissing een dag eerder wereldkundig te maken.

In de video blikt de 40-jarige spelmaker zichtbaar geëmotioneerd terug op zijn loopbaan. Iniesta speelde 622 wedstrijden voor FC Barcelona en was een belangrijk onderdeel van de succesvolste periode in de clubgeschiedenis. Hij won vier keer de Champions League en negen keer La Liga. Met Spanje behaalde hij grote successen, waaronder de EK-titels in 2008 en 2012 en de wereldtitel in 2010, met zijn winnende goal in de finale tegen Nederland als hoogtepunt.

Na zijn vertrek bij Barcelona in 2018 speelde Iniesta nog voor Vissel Kobe in Japan en voor Emirates Club in de Verenigde Arabische Emiraten. In de afscheidsvideo komen verschillende oud-trainers aan het woord, waaronder Vicente del Bosque, Luis Enrique en Louis van Gaal, onder wie hij in 2002 debuteerde bij Barcelona. Iniesta besloot dat nu het juiste moment was om zijn carrière te beëindigen.