Zo verliep de laatste ontmoeting tussen Oranje en Hongarije

Grootste overwinning: zo verliep de laatste ontmoeting tussen Oranje en Hongarije

Vandaag om 21:40

Hongarije en Nederland hebben een grote historie als het gaat om onderlinge duels. Het eerste duel tussen beide landen was al in 1930. De laatste onderlinge wedstrijd was in 2013. VoetbalNieuws.nl neemt je mee naar de laatste ontmoeting!

Zo verliep de laatste ontmoeting tussen Oranje en Hongarije

Op 11 oktober 2013 boekte Nederland zijn grootste overwinning ooit op Hongarije tijdens een WK 2014 kwalificatiewedstrijd in Amsterdam. Onder leiding van bondscoach Louis van Gaal werd het liefst 8-1. Dit resultaat was niet alleen een zware nederlaag voor Hongarije, maar markeerde ook een historisch moment voor Robin van Persie.

Van Persie opende de score al in de 16e minuut en maakte uiteindelijk een hattrick, waarmee hij de nieuwe topscorer aller tijden van het Nederlands elftal werd met 41 doelpunten. Naast Van Persie scoorden ook Kevin Strootman, Jeremain Lens, Rafael van der Vaart en Arjen Robben. Szilárd Devecseri maakte een eigen doelpunt en Balázs Dzsudzsák zorgde voor het enige Hongaarse doelpunt met een benutte strafschop.

Hongarije, dat onder leiding stond van bondscoach Sándor Egervári, kreeg zijn zwaarste nederlaag in de geschiedenis te verwerken. Dit verlies was vergelijkbaar met eerdere grote nederlagen uit 1908 en 1941, toen het met 7-0 werd verslagen. Het was bovendien de laatste interland onder Egervári’s leiding.

Opstelling Nederland:

Michel Vorm, Daryl Janmaat, Jeffrey Bruma, Ron Vlaar, Daley Blind, Nigel de Jong, Jeremain Lens, Kevin Strootman, Robin van Persie (aanvoerder), Rafael van der Vaart, Arjen Robben

Opstelling Hongarije:

Ádám Bogdán, Richárd Guzmics, Vilmos Vanczák, Tamás Kádár, Balázs Dzsudzsák, József Varga, Vladimir Koman, Krisztián Németh, Dániel Böde, Tamás Hajnal (aanvoerder), Zsolt Korcsmár