Brands veroordeelt uitspraken Bosz over Makkelie: 'Niet op zijn plaats'

Brands veroordeelt uitspraken Bosz over Makkelie na PSV - Sparta
7 oktober om 22:30
Laatste update: 7 oktober om 22:30

PSV-directeur Marcel Brands heeft gereageerd op de kritiek van Peter Bosz richting scheidsrechter Danny Makkelie. Bosz was na de wedstrijd tegen Sparta fel in zijn woorden over de arbiter, maar volgens Brands had de trainer zich genuanceerder moeten uitlaten. Toch wil hij de situatie niet groter maken dan het is.

Tijdens de wedstrijd, die PSV met 2-1 won, raakte Bosz geïrriteerd na een vermeende overtreding op Johan Bakayoko. Makkelie gaf geen strafschop, waarna Bosz zich luidruchtig beklaagde en na afloop zei geen fan te zijn van de scheidsrechter. "Scheidsrechters doen ook hun uiterste best”" reageerde Brands in gesprek met ESPN. "Peter is soms emotioneel, maar in dit geval denk ik dat zijn opmerkingen niet op hun plaats waren."

Hoewel Brands zelf nog geen gesprek met Bosz heeft gevoerd, benadrukte hij dat technisch directeur Earnest Stewart al met de trainer gesproken heeft. "Wij praten elke dag met Peter. Hij is een van de meest realistische mensen in de media, maar dit had hij anders moeten aanpakken. We hebben allemaal een voorbeeldfunctie", aldus Brands.

Makkelie gaf na afloop van de wedstrijd aan dat hij hoopt dat PSV Bosz intern op zijn gedrag aanspreekt. Brands bevestigde dit gesprek: "Ik heb tegen Makkelie gezegd dat zulke uitspraken niet bij PSV passen. We maken allemaal fouten, maar we moeten niet vergeten dat we in dezelfde branche werken en die moeten we koesteren."

Volgens Brands moet de situatie echter niet overdreven worden: "We maken allemaal wel eens opmerkingen die we achteraf anders zouden willen uiten, maar we moeten het niet groter maken dan het is."