EK op komst: deze spelers speelden de meeste wedstrijden voor Jong Oranje

EK op komst: deze spelers speelden de meeste wedstrijden voor Jong Oranje

Vandaag om 09:52

Jong Oranje heeft zich geplaatst voor het EK 2025. De jeugdspelers van het Nederlands elftal hopen de titel komend jaar binnen te slepen en teren op ervaren krachten. VoetbalNieuws vertelt je welke spelers het vaakst uitkwamen voor Nederlander onder 21.

Jong Oranje, onder leiding van Michael Reiziger, presteert uiterst sterk. In de EK kwalificatiereeks won Nederland alle negen de groepswedstrijden in is plaatsing al afgedwongen. Sterkhouders als Kennth Taylor, Devyne Rensch en Dirk Proper kwamen al flink wat keer in actie voor het team, maar zijn niet de recordhouders.

Welke spelers kwamen het vaakst uit voor Jong Oranje?

De eer in dit lijstje is weggelegd voor Arnold Burggink. De oud speler van onder meer PSV en FC Twente speelde tussen 1995 en 1999 maar liefst 31 maal in het jeugdshirt van Oranje. In die jaren wist hij vijftien maal te scoren en droeg de oud-prof meermaals de aanvoerdersband. Zijn eerste positie moet Bruggink echter delen met Leroy Fer. De oud-Feyenoorder speelde eveneens 31 wedstrijden voor Jong Oranje en scoorde daarin zesmaal. Bruggink kwam uiteindelijk tot slechts twee wedstrijden in het eerste van Oranje, Fer speelde er elf.

Spelers met meeste wedstrijden voor Jong Oranje:
Arnold Burggink: 31
Leroy Fer: 31
Daniël de Rider: 30
Niels Oude Kamphuis: 28
Erik Pieters: 28
Mark van Bommel: 27
Roy Makaay: 27
Kiki Musampa: 25
Georginio Wijnaldum: 25