Dit is waarom de FIFA een schorsing van tien wedstrijden uitdeelt aan Curto

Dit is waarom de FIFA een schorsing van tien wedstrijden uitdeelt aan Curto
Vandaag om 10:55

De FIFA heeft verdediger Marco Curto van FC Cesena geschorst na beschuldigingen van racisme. Curto zou tijdens een vriendschappelijke wedstrijd voor het seizoen de Zuid-Koreaanse aanvaller Hwang Hee-chan van Wolverhampton Wanderers racistisch hebben bejegend. De schorsing bedraagt tien wedstrijden, waarvan vijf voorwaardelijk zijn voor twee jaar.

De 25-jarige Curto stond destijds onder contract bij Serie A-club Como. Een FIFA-woordvoerder verklaarde dat Curto schuldig is bevonden aan discriminerend gedrag. Naast zijn opgelegde schorsing moet de verdediger ook verplicht vrijwilligerswerk verrichten en een training volgen bij een door de FIFA goedgekeurde organisatie om zich te laten scholen op het gebied van discriminatie en respect.

FC Como reageerde eerder door te stellen dat het voorval buiten proportie was opgeblazen. Volgens de club had Curto Hwang vergeleken met filmster Jackie Chan en was er geen sprake van beledigende bedoelingen. Wolverhampton Wanderers daarentegen verwelkomde de beslissing van de FIFA. Matt Wild, de voetbalbestuurder van de Engelse club, prees de schorsing als een sterk signaal tegen racisme en discriminatie, zowel op het veld als daarbuiten.