Op deze manier hoopt Corinthians Memphis te behouden na problemen met sponsor

Op deze manier hoopt Corinthians Memphis te behouden na problemen met sponsor

Vandaag om 11:50

Corinthians staat voor een grote uitdaging nu hoofdsponsor Grupo Esportes da Sorte met financiële problemen kampt. Het gokbedrijf, dat een groot deel van het jaarsalaris van Memphis Depay voor zijn rekening neemt, heeft moeite om een landelijke vergunning te verkrijgen. Hierdoor onderzoekt de Braziliaanse club alternatieve sponsoren om te voorkomen dat de betalingen aan de Nederlandse ster in gevaar komen.

Grupo Esportes da Sorte kampt met financiële problemen. Hierdoor onderzoekt de Braziliaanse club alvast andere mogelijkheden om onder andere het salaris van Memphis Depay veilig te stellen. Binnen Corinthians is er weinig vertrouwen in een goede afloop met de huidige sponsor.

Het wedkantoor is verantwoordelijk voor het jaarsalaris van 9,7 miljoen euro dat de 30-jarige Depay ontvangt. In een verklaring liet Esportes da Sorte weten dat het een regionale vergunning heeft gekregen van de staatsloterij van Rio de Janeiro (LOTERJ) om vijf jaar te opereren. Het bedrijf heeft echter tot donderdag 10 oktober om van deze vergunning een landelijke te maken. Als dit niet lukt, kan het niet langer hoofdsponsor blijven van de club.

Volgens ESPN Brazil zijn de verwachtingen binnen Corinthians somber. Hoewel de salarissen voor oktober, inclusief die van Depay, al zijn betaald, onderzoekt de club nu andere sponsoren. Twee bedrijven hebben interesse getoond in een sponsorcontract met vergelijkbare voorwaarden. Een daarvan is een gokbedrijf met een landelijke vergunning, terwijl de andere partij uit een andere sector komt.