Solanke na zeven jaar weer terug bij Engeland: zo reageert de spits op zijn oproep

Aanvaller na zeven jaar weer opgeroepen voor Engeland: "Ik voel veel vertrouwen"

Vandaag om 13:55

Dominic Solanke is na bijna zeven jaar weer terug in de selectie van het Engelse nationale elftal. De spits keert terug als een veel meer ervaren speler, na successen bij Bournemouth en een goede start bij Tottenham Hotspur sinds zijn overstap afgelopen zomer. Op de website van de nationale ploeg laat de spits weten blij te zijn met zijn oproep en goede herinneringen te hebben aan het spelen voor zijn land.

Solanke speelde zijn laatste wedstrijd voor de Engelse ploeg in 2017, toen hij debuteerde tegen Brazilië op Wembley. "Mijn debuut maken voor het Engelse elftal is iets wat ik nooit zal vergeten. Ik denk dat elke jongen daarvan droomt. Niet alleen voetballer worden, maar je land vertegenwoordigen is een heel ander niveau. Vooral tegen Brazilië, thuis op Wembley. Veel beter dan dat kon het niet worden. Dat is zeker een van de hoogtepunten van mijn carrière", vertelde de aanvaller op de website van de nationale ploeg.

In hetzelfde interview blikt de oud-Vitessenaar terug op zijn tijd in de jeugdploegen van Engeland. "Als ik terugdenk aan mijn eerste jaren bij de jeugd van Engeland en het EK onder 17 in 2014, dat we wonnen, is dat een geweldige herinnering. Dat was zonder twijfel een van de hoogtepunten van mijn jeugdcarrière", aldus Solanke. Nu hoopt Solanke zijn groei door te zetten bij de nationale ploeg en Tottenham Hotspur. "Ik verbeter me steeds meer en ik voel me momenteel vol vertrouwen", voegde hij toe.