Dit is de straf voor Matteo Dams na zijn rode kaart tegen Sparta Rotterdam

Dit is de straf voor Matteo Dams na zijn rode kaart tegen Sparta Rotterdam

Vandaag om 13:35

Matteo Dams kreeg in de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam een rode kaart, zo meldt de KNVB. De verdediger van PSV haalde Camiel Neghli neer en ontnam hem daarmee een duidelijke scoringskans. Scheidsrechter Danny Makkelie stuurde hem daarop direct van het veld. De KNVB heeft inmiddels de straf uitgedeeld aan de jonge verdediger. 

De KNVB heeft bevestigd dat Dams voor één wedstrijd geschorst is. Hierdoor mist de verdediger de competitiewedstrijd tegen AZ op 19 oktober. PSV kan een week later tegen PEC Zwolle weer beschikken over het talent, dat dit seizoen doorbreekt bij de Eindhovenaren.

Dams heeft sinds het begin van dit seizoen een vaste basisplaats bij PSV en speelt regelmatig op een voor hem ongebruikelijke positie. De jonge Belg was voorheen centrale verdediger, maar PSV zal het in Alkmaar zonder hem moeten doen.

De schorsing van Dams is niet de enige voor PSV, want ook derde doelman Niek Schiks moet één duel toekijken. De doelman van Jong PSV kreeg een rode kaart en heeft eveneens één wedstrijd schorsing gekregen van de voetbalbond.