Deze Keuken Kampioen Divisie-club heeft de meeste internationals in de ploeg

Deze Keuken Kampioen Divisie-club heeft de meeste internationals in de ploeg
Vandaag om 15:25
Laatste update: om 15:25

Meerdere clubs uit de Keuken Kampioen Divisie hebben internationals in de selectie. De spelers worden regelmatig opgeroepen voor hun nationale ploeg en vertegenwoordigen verschillende landen. Dit toont aan dat ook in de tweede divisie talenten actief zijn die op internationaal niveau spelen. VoetbalNieuws.nl vertelt je welke club de meeste internationals heeft.

Deze KKD-club heeft de meeste internationals in de ploeg

ADO Den Haag voert de lijst aan met drie internationals. Spelers zoals Sekou Sylla (Guinee), Kilian Nikiema (Burkina Faso) en Silvinho Esajas (Suriname) vertegenwoordigen hun land. Sylla heeft al twaalf interlands op zijn naam en is daarmee de meest ervaren international van het trio. De marktwaarde van deze drie internationals bedraagt samen €850.000.

FC Eindhoven volgt op de tweede plaats met twee internationals. Aanvaller Rangelo Janga is de opvallendste naam, met 35 interlands en 17 doelpunten voor Curaçao. Samen met keeper Nino Fancito vertegenwoordigt hij zijn land, al heeft Fancito nog geen officiële interland gespeeld. De marktwaarde van de Eindhovenaren ligt op €275.000.

Aantal internationals per club:
ADO Den Haag: 3
FC Eindhoven: 2
FC Volendam: 2
FC Dordrecht: 2
SC Telstar: 2
Jong FC Utrecht: 1
Roda JC: 1
Excelsior: 1
Jong PSV: 1
SC Cambuur: 1
FC Den Bosch: 1
Helmond Sport: 1