Dit betekent de 'Magische Magyaren' als bijnaam voor het Hongaarse voetbalelftal

Dit betekent de 'Magische Magyaren' als bijnaam voor het Hongaarse voetbalelftal
Vandaag om 17:25
Laatste update: om 17:25

De term 'Magische Magyaren' komt vaak naar voren als het over het Hongaarse voetbalelftal gaat, vooral als er verwezen wordt naar de glorietijd in de jaren vijftig. Maar wat houdt deze bijnaam precies in? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Dit betekent de Magische Magyaren als bijnaam voor het Hongaarse voetbalelftal

'Magyaren' is simpelweg de Hongaarse benaming voor het Hongaarse volk. De bijnaam 'Magische Magyaren' verwijst naar het nationale elftal dat in de vroege jaren vijftig het Europese voetbal domineerde. Dit team, met legendarische spelers zoals Ferenc Puskás en Sándor Kocsis, liet een onuitwisbare indruk achter door hun aanvallende spel en technische superioriteit. Een van hun meest memorabele prestaties was de 6-3 overwinning op Engeland in Wembley, in 1953, wat gezien werd als een keerpunt in het mondiale voetbal. Deze wedstrijd, beter bekend als de 'Match van de Eeuw', gaf hen internationale bekendheid.

Ook op het WK van 1954 maakte Hongarije indruk met klinkende overwinningen. Hoewel ze in de finale verloren van West-Duitsland, blijft de term 'Magische Magyaren' voor altijd verbonden aan het ongeëvenaarde succes en de invloed van dit gouden tijdperk van het Hongaarse voetbal.