Brobbey baalt van vroegtijdige wissels bij Ajax: dit zegt de spits erover

Dit zegt Brian Brobbey over zijn vroegtijdige wissels bij Ajax
Vandaag om 18:00
Laatste update: om 18:00

Brian Brobbey heeft moeite met de gewoonte van Francesco Farioli om spitsen vroegtijdig te wisselen. De spits van Ajax geeft aan dat hij graag langer op het veld staat, vooral wanneer hij nog niet gescoord heeft.

Brobbey baalde duidelijk toen hij tegen RKC Waalwijk al na 55 minuten gewisseld werd. "Dat is ook niet leuk, toch? Als je ook nog niet gescoord hebt, is het helemáál niet leuk", vertelde hij aan Voetbal International. Hij benadrukt dat hij nog voldoende energie heeft op dat moment. "De laatste vijftien minuten worden de ruimtes altijd groter, dan wil je juist nog op het veld staan."

De spits voelt zich fit, maar speelde al sinds mei geen volledige wedstrijd meer. "Ik weet niet of ik écht fitter ben, want ik heb al lang geen negentig minuten gespeeld", zegt Brobbey. Wel maakt hij meer meters zonder bal en verdedigt hij beter mee. "Jullie zien ook hoe ik nu meeverdedig, toch? Als ik terug moet verdedigen, doe ik dat gewoon."

Ondanks zijn verdedigende inspanningen blijft hij gefocust op scoren. "Ik denk dat je altijd scherp moet zijn voor de goal. Daar heeft het niets mee te maken", aldus Brobbey, die hoopt snel weer langer op het veld te staan.