'Ajax schiet Rep te hulp en bekostigt groot gedeelte van operatie'

Ajax schiet Johnny Rep te hulp na hartaanval en bekostigt operatie
8 oktober om 19:05
Laatste update: 8 oktober om 19:05

Ajax schiet oud-speler en voormalig international Johnny Rep te hulp in Spanje. De aanvaller die deel uitmaakte van de legendarische Ajax-jaren begin jaren '70 kreeg in Spanje een hartaanval. Momenteel ligt Rep nog altijd op de intensive care.

Op maandag kwam naar buiten dat Rep in Spanje een hartaanval had gekregen. Op diezelfde dag werd ook bekend dat Johan Neeskens plotseling overleden was. De twee speelden samen bij Ajax en in het Nederlands elftal. Rep krijgt hulp van zijn oude club, want het Algemeen Dagblad weet te melden dat de Amsterdammers de kosten van de operatie voor een pacemaker bekostigen.

Rep scoorde voor Ajax het enige doelpunt in de Europacup l finale tegen Juventus en was ook actief in de twee WK-finales die Oranje speelde. Later in zijn carrière was hij in Spanje actief bij Valencia en in Frankrijk bij Saint-Étienne en Bastia. Via de laatstgenoemde club keerde hij terug in Nederland en daar speelde hij onder andere nog voor Feyenoord, PEC Zwolle en HFC Haarlem. In 1987 stopte Rep met voetballen.

Naar omstandigheden weet de oud-aanvaller het goed te maken, aldus het AD. 'Er is het ziekenhuis in elk geval alles aan gelegen om de medische behandelingen zo goed mogelijk te laten verlopen.' In zijn actieve loopbaan won Rep twee keer de Europacup l, twee Europese Supercups, twee landstitels, één KNVB Beker en één wereldbeker.