Wie is Joran Pot, de hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen?

Wie is Joran Pot, de hoofdtrainer van FC Twente Vrouwen?

Vandaag om 20:40

FC Twente Vrouwen speelt dinsdagavond voor het eerst in haar historie in de Champions League. De Tukkers plaatsten zich na de voorrondes onder leiding van Joran Pot,  maar wie is deze trainer die sinds 2022 de scepter zwaait bij de Twente Vrouwen. VoetbalNieuws.nl vertelt je meer over de loopbaan van de trainer. 

Pot begon zijn voetballoopbaan bij VV Heino, waar zijn talent al snel werd opgemerkt door FC Twente. Vanaf de C-junioren doorliep hij de jeugdopleiding en beleefde in 2007 een hoogtepunt door als aanvoerder de landstitel bij de A-junioren te winnen. Later dat jaar won hij met zijn team ook de Super Cup. Hoewel hij niet doorbrak tot het eerste elftal van FC Twente, speelde hij een belangrijke rol in het beloftenteam dat in het seizoen 2007/08 onder leiding van Cees Lok landskampioen werd.

In 2009 vertrok Pot naar RBC Roosendaal, waar hij voor twee seizoenen tekende. Ondanks een veelbelovende start bleef een grote doorbraak uit. Later speelde hij voor FC Zwolle en Go Ahead Eagles, waar hij in totaal 75 wedstrijden in de Eerste Divisie en Eredivisie speelde. Uiteindelijk beëindigde hij zijn profcarrière bij Go Ahead Eagles in 2014.

Na zijn loopbaan als speler koos Pot voor een carrière als trainer. Hij keerde terug naar PEC Zwolle, waar hij aanvankelijk assistent-trainer was en later de rol van hoofdtrainer bij de vrouwen op zich nam. Zijn werk met PEC Zwolle viel op en in 2022 werd hij aangesteld als hoofdtrainer van de FC Twente Vrouwen. Onder zijn leiding wisten de Tukkers landskampioen te worden, de supercup te bemachtigen en de Eredivisie cup te winnen.