'Toekomst Ten Hag nog altijd ongewis na vergadering van zeven uur'

'Toekomst Ten Hag nog altijd ongewis na zeven uur durende vergadering'

Vandaag om 20:18

Erik ten Hag blijft voorlopig trainer van Manchester United, ondanks de slechte resultaten van het team. Tijdens een zeven uur durende crisismeeting heeft het bestuur besloten hem meer tijd te geven, meldt The Mirror.

De uitkomst van de zeven uur durende crisismeeting bij Manchester United, zoals gemeld door The Mirror, is dat Erik ten Hag voorlopig aanblijft als trainer. Het bestuur heeft besloten hem de kans te geven om het tij te keren, ondanks de slechte start van het seizoen. Hoewel zijn positie ter discussie stond, heeft de clubleiding nog geen definitieve beslissing genomen over een eventuele vervanging. Jim Ratcliffe en de andere bestuursleden blijven de prestaties van het team de komende weken nauwlettend volgen.

Ten Hag, die vorig jaar nog twee bekers won, ziet zijn positie wankelen door de tegenvallende resultaten. United staat momenteel op de veertiende plaats in de Premier League, met slechts twee overwinningen uit zeven wedstrijden. Het negatieve doelsaldo van min drie maakt de situatie nog erger. Tijdens het overleg, bijgewoond door Sir Jim Ratcliffe, Dave Brailsford en andere bestuursleden, werd zijn toekomst uitvoerig besproken.

De druk om de top vier te halen is groot, omdat het missen van de Champions League een kostenpost van vijftig miljoen pond zou betekenen voor de club. Hoewel Ten Hag tijdens de interlandperiode op vakantie is, blijft hij in gesprek met het bestuur. Volgens The Mirror is het vertrouwen in de Nederlander de laatste weken flink op de proef gesteld. Mogelijke opvolgers zoals Gareth Southgate en Thomas Tuchel staan al in de coulissen klaar.