FC Twente opent Champions League-campagne met overtuigende zege op Celtic

8 oktober om 22:50

FC Twente Vrouwen heeft in haar debuut in de groepsfase van de Women's Champions League een knappe 0-2 overwinning geboekt op Celtic. De ploeg van Joran Pot was gedurende grote delen van de wedstrijd de bovenliggende partij, maar verzuimde om het duel vroegtijdig te beslissen.

De Tukkers begonnen fel en wisten Celtic vanaf het begin onder druk te zetten. Het eerste gevaar kwam na 24 minuten toen Nikee van Dijk, na een uitstekende dieptepass van Danique van Ginkel, op doel schoot. De keeper van Celtic, Kelsey Daugherty, hield haar ploeg echter op de been met een knappe redding. Twente drong aan, maar het duurde tot de 44e minuut voordat de ban werd gebroken. Lieske Carleer verstuurde een prachtige bal over de Schotse verdediging heen, waarna Kayleigh van Dooren koelbloedig de doelvrouw van Celtic verschalkte met een subtiel lobje. Daarmee kwam de verdiende 0-1 op het scorebord.

Na rust bleef FC Twente domineren, maar de ploeg slaagde er niet in om het overwicht in meer doelpunten om te zetten. Amanda Andradóttir kreeg in de 75e minuut een grote kans om de wedstrijd te beslissen, maar haar voorzet op Van Dijk leidde niet tot een treffer, doordat Daugherty opnieuw redding bracht. Celtic kreeg in de tweede helft ook enkele kansen via counters en standaardsituaties, maar kwam niet verder dan enkele schoten die naast gingen. FC Twente-keeper Olivia Clark had het druk bij een aantal gevaarlijke hoekschoppen, maar hield haar doel schoon.

In het laatste kwartier leek de ploeg uit Schotland te ruiken dat er meer in zat, maar Twente bleef kalm en weerde het slotoffensief af. Vijf minuten voor tijd gooide Twente de wedstrijd toch nog in het slot. Wederom was het Van Dooren die trefzeker was. De middenveldster ramde een voorzet van Leonie Vliek hard tegen de touwen en zorgde voor de 0-2. De Tukkers namen daarmee drie belangrijke punten mee naar huis in hun eerste Champions League-groepswedstrijd en kunnen met vertrouwen toewerken naar de volgende ontmoeting tegen Chelsea.