Welke clubs staan onder leiding van Red Bull?

Klopp wordt adviseur bij Red Bull: dit zijn de voetbalclubs van het merk

Vandaag om 10:05

Vanaf januari 2025 wordt Jürgen Klopp de nieuwe Global Head of Soccer bij Red Bull, waar hij alle voetbalclubs onder het merk gaat adviseren. Daarmee treedt de Duitser voor het eerst in een baan sinds zijn vertrek bij Liverpool. Welke clubs vallen allemaal onder het concern? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Klopp tekent volgens Duitse media een langdurig contract als adviseur bij Red Bull. Daarmee heeft hij een nieuwe baan gevonden sinds Arne Slot zijn taak als manager van Liverpool overnam. Vanuit zijn functie zal Klopp gaan adviseren over allerlei verschillende zaken van coachingsgebied tot spelerswerving. In zijn baan zal hij ook weer Pepijn Lijnders tegenkomen. De Nederlander is momenteel trainer van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg. Bij The Reds werkten de twee samen en was Lijnders de assistent van Klopp.

Welke clubs staan onder leiding van Red Bull?

RB Leipzig (2009 - heden)

De bekendste club is RB Leipzig, een vaste waarde in de Bundesliga en de Champions League. De club staat bekend om het opleiden van talenten. Xavi Simons en Lutsharel Geertruida staan momenteel onder contract bij de Duitse ploeg. Eerder droegen ook Brian Brobbey en Justin Kluivert het shirt van Die Roten Bullen.

FC Red Bull Salzburg (2005 - heden)

Red Bull Salzburg, gevestigd in de thuisstad van het merk, is een springplank voor talenten. Onder andere Erling Haaland brak hier door. De club heeft ook een sterke Nederlandse connectie met trainers zoals Huub Stevens, Co Adriaanse en momenteel Lijnders. 

New York Red Bulls (2006 - heden)

In de Verenigde Staten is Red Bull eigenaar van New York Red Bulls. Deze club heeft bekende spelers zoals Thierry Henry aangetrokken en fungeert als een belangrijke speler in de Major League Soccer.

Red Bull Bragantino (2007 - heden)

Red Bull Bragantino, een Braziliaanse club, is het resultaat van een fusie met Red Bull Brasil. Deze club richt zich op de ontwikkeling van Zuid-Amerikaans talent en speelt in de hoogste Braziliaanse competitie.

Red Bull Ghana (2008-2014)

Red Bull Ghana, nu bekend als WAFA SC na een fusie met Feyenoord Fetteh, richtte zich op het ontwikkelen van Afrikaans talent voordat de club in 2014 werd omgevormd.