Wat is de stand en het programma van Suriname in de CONCACAF Nations League?

Dit is de stand en het programma van Suriname in de CONCACAF Nations League

Vandaag om 11:00

Suriname strijdt dit seizoen mee in League A van de CONCACAF Nations League, waar het te maken heeft met zware tegenstanders. Onder leiding van bondscoach Stanley Menzo hoopt Suriname zich te handhaven op het hoogste niveau. VoetbalNieuws.nl zet de huidige stand en het resterende programma van Suriname op een rij.

Suriname speelt in League A, de hoogste divisie van de CONCACAF Nations League. Het land is ingedeeld in Groep A, samen met sterke teams zoals Costa Rica en Guatemala. Na twee wedstrijden heeft Suriname drie punten verzameld: een overtuigende 3-1 zege op Guyana werd gevolgd door een 1-0 nederlaag tegen Guadeloupe. De komende wedstrijden tegen Costa Rica en Guyana worden bepalend voor hun verdere kansen in de competitie.

League A bestaat uit de zestien sterkste landen van de CONCACAF-regio. Deze teams strijden niet alleen om de Nations League-titel, maar ook om kwalificatie voor het CONCACAF Gold Cup-toernooi. De groepswinnaars plaatsen zich direct voor de kwartfinales van de Nations League, terwijl de laagst geëindigde ploegen uit elke groep degraderen naar League B. Dit betekent dat Suriname minimaal een vierde plek moet vermijden om degradatie te voorkomen.

Wat is de stand van de CONCACAF Nations League Groep A?

1. Costa Rica 2-4 (+3)
2. Guatemala 2-4 (+2)
3. Suriname 2-3 (+1)
4. Guadeloupe 2-3 (-2)
5. Guyana 2-1 (-2)
6. Martinique 2-1 (-2)

Wat is het programma van Suriname in de CONCACAF Nations League?

Donderdag 5 september 2024, 22.00 uur: Guyana - Suriname (1-3)
Zondag 9 september 2024, 22.00 uur: Guadeloupe - Suriname (1-0)
Zaterdag 12 oktober 2024, 00.00 uur: Suriname - Costa Rica
Woensdag 16 oktober 2024, 02.00 uur: Suriname - Guyana