Problemen voor Slot: deze wedstrijden mist topkeeper Alisson

Welke wedstrijden mist Alisson Becker bij Liverpool?
Vandaag om 11:45
Laatste update: om 11:45

Alisson Becker staat de komende weken aan de kant met een hamstringblessure. De doelman van Liverpool liep de blessure op in de wedstrijd tegen Crystal Palace. Welke cruciale wedstrijden mist de Braziliaan? VoetbalNieuws.nl zet het voor je op een rij.

Alisson moest zich tijdens het duel met Crystal Palace laten vervangen en onderzoek wees uit dat hij enkele weken niet in actie kan komen. Liverpool-manager Arne Slot gaf aan dat zijn eerste keeper waarschijnlijk pas na de interlandperiode in november weer inzetbaar zal zijn. Dit betekent dat Alisson een aantal belangrijke wedstrijden moet missen.

In minuut 79 werd Alisson vervangen en koos Slot ervoor Vitezslav Jaros zijn debuut te laten maken. Het was de enige keeper tot de beschikking van Slot, maar hoogstwaarschijnlijk zal Jaros niet de eerste keus worden. Caoimhin Kelleher stond dit seizoen al twee wedstrijden in de basis bij The Reds, waaronder het Premier League-duel tegen Bournemouth. In totaal stond hij al 49 keer onder lat.

Welke wedstrijden mist Alisson bij Liverpool?

De afwezigheid van Alisson is een zware klap voor Liverpool, vooral gezien het zware programma dat de club te wachten staat. Hij mist onder meer de Premier League-wedstrijden tegen Chelsea, Arsenal en Aston Villa. In de Champions League zal hij niet beschikbaar zijn voor de duels tegen RB Leipzig en Bayer Leverkusen. Slot hoopt dat Alisson op tijd hersteld is voor de kraker tegen Real Madrid op 27 november.

De wedstrijden die Alisson mist:

20 oktober: Liverpool - Chelsea (Premier League)
23 oktober: RB Leipzig - Liverpool (Champions League)
27 oktober: Arsenal - Liverpool (Premier League)
30 oktober: Brighton - Liverpool (Carabao Cup)
2 november: Liverpool - Brighton (Premier League)
5 november: Liverpool - Bayer Leverkusen (Champions League)
9 november: Liverpool - Aston Villa (Premier League)

Mogelijke terugkeer:

24 november: Southampton - Liverpool (Premier League)