Eerbetoon aan Neeskens tijdens volgende speelronde in Nederlands betaald voetbal

Eerbetoon aan Neeskens tijdens volgende speelronde in Nederlands betaald voetbal

Vandaag om 12:48

Alle clubs uit het Nederlands voetbal staan tijdens de eerstvolgende speelronde stil bij Johan Neeskens, zo maakt de KNVB bekend. De traditionele minuut stilte zal ook worden gehouden voor het overleden Nederlandse voetbalicoon.

Afgelopen maandag werd de voetbalwereld opgeschrikt door het plotse overlijden van Neeskens. Niet alleen in Nederland is dit een groot thema, maar ook in de rest van de wereld en dan met name Europa. Bijvoorbeeld in Spanje staan de kranten vol met anekdotes en foto’s van het overleden voetbalicoon.

In Nederland staan we in het weekend van 18 tot en met 20 oktober stil bij Neeskens, zo meldt de KNVB. Voorafgaand aan elke wedstrijd in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zal er een minuut stilte worden gehouden en clubs mogen zelf bepalen of er met rouwbanden zal worden gespeeld.

Naast het clubvoetbal wordt er ook in het interlandvoetbal aandacht besteed aan Neeskens. Tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal en Jong Oranje zal er worden stilgestaan bij diens overlijden.