Wie is Mark Ruijl, de man die de nieuwe technisch manager van Feyenoord wordt?

Wie is Mark Ruijl, de nieuwe technisch manager van Feyenoord?
Vandaag om 16:35

Feyenoord heeft met Mark Ruijl een nieuwe technisch manager, zo weet 1908.nl. Daarmee staat algemeen directeur Dennis te Kloese per direct een deel van zijn werkzaamheden af aan een bestuurder die intern wordt doorgeschoven. Wie is Ruijl eigenlijk? VoetbalNieuws.nl stelt hem aan je voor.

Achtergrond en carrière

Mark Ruijl wordt op 13 augustus 1985 geboren in Den Haag. Op dertigjarige leeftijd begon Ruijl met naam maken in de voetbalwereld. Hij was tussen 2015 en 2018 eigenaar van een data- en videoscoutingsbedrijf van voetbalspelers, waarna hij na 2018 ook nog eigenaar werd van een tweede bedrijf.

In 2021 kreeg Feyenoord hoogte van de werkzaamheden van Ruijl en voormalig technisch directeur Frank Arnesen besloot hem bij de club te halen. Ruijl begon als Head of Scouting, waarna hij in 2023 door Te Kloese werd benoemd als Head of Global Football. Het had overigens niet veel gescheeld of Ruijl was vertrokken bij Feyenoord, want in diezelfde zomer werd hij genoemd als technisch directeur bij ADO Den Haag. Die functie krijgt hij nu in De Kuip.

Waarom heeft Feyenoord een nieuwe technisch manager nodig?

Dat Feyenoord al langer op zoek was naar een technisch manager, is bekend. Te Kloese nam een dubbelfunctie op zich en hield de boot de laatste jaren wat af omdat hij echt een geschikte kandidaat wilde vinden. Aangezien Feyenoord een moeilijke transferzomer achter de rug heeft, hintte Te Kloese al op een nieuwe collega. "Daar ga ik zeker over nadenken", vertelde hij al in gesprek met Voetbal International toen hem werd gevraagd of het niet verstandig is om een extra paar handen op zijn taken te zetten.