Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen Hongarije in de Nations League

Vermoedelijke opstelling Oranje: Koeman zoekt oplossingen tegen Hongarije

Vandaag om 19:35

Het Nederlands elftal begint vrijdagavond aan alweer de tweede interlandperiode van het nieuwe seizoen. De mannen van bondscoach Ronald Koeman nemen het in speelronde drie van de Nations League op tegen Hongarije. Welke namen kunnen we op het wedstrijdformulier verwachten en welke niet? VoetbalNieuws neemt de vermoedelijke opstelling van Oranje met je door!

Vermoedelijke opstelling Oranje

Oranje kwam maandagochtend na een maand weer bij elkaar. In de vorige interlandperiode, begin september, werd er met 5-2 gewonnen van Bosnië-Herzegovina en met 2-2 gelijk gespeeld tegen Duitsland. Dat waren beide thuiswedstrijden. Nu speelt Oranje tweemaal uit, op vrijdag in Boedapest tegen de Hongaren en op maandag in München tegen de Duitsers.

Koeman mist vele sterkhouders
Koeman kan in ieder geval niet rekenen op een flink aantal sterkhouders. Frenkie de Jong is ondanks zijn recente rentree bij FC Barcelona nog altijd niet helemaal wedstrijdfit. Nathan Aké, Teun Koopmeiners, Jerdy Schouten, Jurriën Timber, Joey Veerman, Wout Weghorst en Jan Paul van Hecke zijn eveneens afwezig door kwetsuurtjes en/of een fysieke achterstand.

Veranderingen in de defensie met Van de Ven en De Vrij
Dat zorgt ervoor dat Koeman moet schuiven in zijn beoogde basiself. Onder de lat is Bart Verbruggen de vaste keuze, maar in de defensie zou er sowieso één verandering moeten worden doorgevoerd. Vaste linksback Aké is afwezig. Zijn plek wordt zeer waarschijnlijk ingevuld door Micky van de Ven, die de laatste weken een geweldige indruk achterlaat bij Tottenham Hotspur. Ook Ian Maatsen van Aston Villa behoort tot de huidige Nations League-selectie, maar zal in eerste instantie als stand-in fungeren.

Micky van de Ven gaat waarschijnlijk Nathan Aké vervangen bij Nederland tegen Hongarije.

Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Denzel Dumfries completeren de viermansverdediging. In september was De Vrij nog afwezig, maar nu is hij er weer bij. Tijdens het afgelopen EK was de mandekker van Internazionale een vaste basisspeler. Het ziet ernaar uit dat Koeman, mede door het geblunder van Matthijs de Ligt in de voorbije interlands, naar de ervaren De Vrij neigt.

Basisdebutant op het middenveld
De afwezigheid van Schouten zorgt tevens voor wisselingen op het middenveld. De namen van Ryan Gravenberch en Tijjani Reijnders kunnen we ondertussen wel met potlood noteren, maar de derde zal een klein vraagteken worden. Oranje barst van het talent op het middenveld en dat geldt zeker ook voor Quinten Timber. In het meest waarschijnlijke scenario zal de Feyenoorder zich mogen opmaken voor zijn basisdebuut in Oranje.

Op de aanvallende flanken zien we Cody Gakpo (links) en Xavi Simons (rechts). De spitspositie wordt tegen de Hongaren mogelijk ingevuld door Joshua Zirkzee. Brian Brobbey krijgt op zijn beurt dan weer de kans tegen de Duitsers.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Van de Ven; Gravenberch, Reijnders, Q. Timber; Simons, Zirkzee, Gakpo.

Hongarije - Nederland begint vrijdag 11 oktober om 20.45 uur in de Puskas Arena in Boedapest. De wedstrijd is vanaf dat tijdstip live te volgen bij NPO 3. VoetbalNieuws doet tevens verslag. Het daarvoor bestemde liveblog komt te zijner tijd online.