Waarom zit Frenkie de Jong nog niet bij het Nederlands elftal?

Waarom zit Frenkie de Jong nog niet bij het Nederlands elftal?
Vandaag om 19:53

Frenkie de Jong is nog niet opgeroepen voor het Nederlands elftal voor de komende Nations League-wedstrijden. Bondscoach Ronald Koeman vindt het nog te vroeg voor de middenvelder van FC Barcelona om zijn rentree te maken bij Oranje.

Wanneer is Frenkie de Jong weer fit?

De Jong maakte recent zijn eerste minuten na een zware enkelblessure, maar Koeman is voorzichtig. "Ik heb Frenkie vorige week aan de lijn gehad. Die is nog wel heel ver weg", zei de bondscoach tijdens een persconferentie. De middenvelder speelde slechts korte invalbeurten tegen Young Boys en Deportivo Alavés. "Dat kwartier vond Frenkie al spannend en zwaar", voegde Koeman toe. Hij benadrukte dat De Jong eerst weer volledig fit moet zijn voordat hij een plek in Oranje kan krijgen.

De Jong was dik een halfjaar geblesseerd aan zijn enkel. Mede daarom mistte hij de afsluiting van het vorige seizoen en moest hij een streep zetten door EK-deelname met het Nederlands elftal.

Naast De Jong ontbreken ook enkele andere vaste krachten. Jerdy Schouten werd niet opgeroepen vanwege fysieke klachten. "Jerdy zat erdoorheen", aldus Koeman. De middenvelder van PSV heeft na het EK veel gespeeld en heeft nu rust nodig. Ook Teun Koopmeiners en Joey Veerman ontbreken op het middenveld.