Hierdoor wees Frenkie de Jong PSG af en vertrok hij naar Barça

Hierdoor wees Frenkie de Jong PSG af en vertrok hij naar Barça

Vandaag om 07:25

Éric Abidal heeft onthuld hoe hij Frenkie de Jong in 2019 wist te overtuigen om niet naar Paris Saint-Germain te gaan, ondanks dat de middenvelder al een mondeling akkoord had met de Franse topclub. In een interview vertelde de oud-technisch directeur van FC Barcelona dat hij De Jong met enkele simpele woorden wist over te halen om voor Barça te kiezen.

De Jong had na een gesprek met toenmalig PSG-trainer Thomas Tuchel besloten om naar Parijs te verkassen. 'Hij zei tegen me: ik heb niet met de trainer van Barça gesproken, daarom heb ik voor PSG gekozen', vertelde Abidal aan SPORT. Abidal reageerde hierop door te benadrukken dat Barcelona hem als club wilde hebben, los van wie er op dat moment coach was. 'Barça koopt jou als club, niet als trainer.'

Deze benadering overtuigde De Jong om van zijn keuze af te zien en voor Barcelona te tekenen. Abidal vertelde ook dat hij de Nederlander een onbetwiste basisplaats in het vooruitzicht stelde. 'Met de transfersom in het achterhoofd was hij een onbetwiste starter', aldus de Fransman. Ajax ontving destijds 86 miljoen euro voor De Jong, die altijd al had gedroomd van spelen voor de Spaanse grootmacht.

Sinds zijn overstap naar Barcelona heeft De Jong 215 officiële wedstrijden voor de club gespeeld. Abidal verliet Barça medio 2020, maar de transfer van De Jong blijft een van de belangrijkste wapenfeiten uit zijn periode als technisch directeur.