Juventus komt met nieuwe blessure-update over Koopmeiners

Juventus komt met nieuwe blessure-update over Koopmeiners
Vandaag om 13:57

Teun Koopmeiners blijkt een licht ontwrichte ribbreuk te hebben, zo meldt zijn club Juventus. De middenvelder, die zich eerder deze week nog in Zeist meldde bij het Nederlands elftal, keerde terug naar Italië na aanhoudende pijnklachten. Onderzoek in een medisch centrum bevestigde de blessure.

Koopmeiners' herstel zal afhangen van hoe zijn lichaam op de behandeling reageert, maar over het algemeen staat een speler met een dergelijke blessure zeker vier tot zes weken aan de kant. De 21-voudig Oranje-international liep deze op in de competitiewedstrijd tegen Cagliari van afgelopen zondag.

Bondscoach Ronald Koeman had al besloten om Guus Til op te roepen als vervanger voor de komende Nations League-wedstrijden tegen Hongarije (vrijdag) en Duitsland (maandag). Koopmeiners was in eerdere interlands ook al afwezig, waaronder op het EK.

De voormalig AZ-speler, die afgelopen zomer voor 54,7 miljoen euro van Atalanta naar Juventus vertrok, heeft sinds zijn overstap zeven wedstrijden voor de Italiaanse club gespeeld en daarin één assist gegeven.