Juventus wil in januari een bod doen op Jorrel Hato van Ajax

'Ajax moet rekening houden met Italiaans miljoenenbod op Hato'

Vandaag om 15:45
Laatste update: om 15:45

Ajax-talent Jorrel Hato staat in de belangstelling van Juventus. Volgens het Italiaanse medium Calciomercato wil de club uit Turijn de 18-jarige verdediger al deze winter naar Italië halen. Tijdens de onderhandelingen tussen Ajax en Juventus over de huurdeal van Daniele Rugani, toonde Juventus' sportief directeur Cristiano Giuntoli al interesse in Hato.

Juventus overweegt naar verluidt in januari een bod uit te brengen. Volgens Calciomercato hanteert Ajax een vraagprijs van meer dan 30 miljoen euro voor de jonge verdediger, die nog tot 2028 vastligt in Amsterdam. De club ziet Hato als een belangrijk onderdeel van de toekomst.

De Italiaanse sportkrant Tuttosport citeerde recent Ajax-legende Ruud Krol, die Hato roemt om zijn fysieke kracht en technische vaardigheden. Juventus-scouts volgen hem al zes maanden op de voet, en zien in hem een speler met een enorme potentie.

Hato maakte op 5 februari 2023 zijn debuut voor Ajax in de competitiewedstrijd tegen SC Cambuur en speelde sindsdien al 74 duels in de Amsterdamse hoofdmacht. Daarin scoorde hij driemaal en gaf hij ook vijf assists. Op 21 november van dat jaar debuteerde hij in Oranje.