Oud-Heerenveen, -AZ en -PSV-speler vrijgesproken van seksueel misbruik

Albert Gudmundsson in IJsland vrijgesproken van seksueel misbruik
Vandaag om 16:35
Laatste update: om 16:35

Albert Gudmundsson, aanvaller van Fiorentina en voormalig speler van onder andere sc Heerenveen, PSV en AZ, is in IJsland vrijgesproken van beschuldigingen van seksueel misbruik. De zaak draaide om een incident waarbij Gudmundsson vorig jaar werd beschuldigd van ongewenste intimiteiten tijdens een avondje uit. De IJslandse international ontkende vanaf het begin elke betrokkenheid bij een strafbaar feit.

Gudmundsson verklaarde het een en ander op Instagram. "Ik geloof in gerechtigheid. Ik weet dat ik onschuldig ben en ik heb goede argumenten om dat aan te kunnen tonen." De zaak werd aanvankelijk geseponeerd door de IJslandse justitie, maar werd heropend nadat de vrouw in kwestie in beroep ging. Als gevolg hiervan werd Gudmundsson tijdelijk uitgesloten van het IJslandse nationale elftal en miste hij een oefenwedstrijd tegen Nederland in juni. Deze week moest hij zich opnieuw voor de rechtbank in Reykjavik verantwoorden, waar hij nu is vrijgesproken. De mogelijkheid tot hoger beroep blijft echter open.

Gudmundsson staat dit seizoen onder contract bij Fiorentina, dat hem voor acht miljoen euro huurt van Genoa. De Italiaanse club heeft bovendien een optie om hem definitief over te nemen. Gudmundsson verliet IJsland op zestienjarige leeftijd om zich bij de jeugdopleiding van sc Heerenveen aan te sluiten, waarna hij via PSV en AZ zijn weg naar de Serie A vond.