Welk record heeft Erling Haaland gebroken tegen Slovenië?

Dit record heeft Haaland na twee doelpunten tegen Slovenië in handen

10 oktober om 22:25

Erling Haaland heeft wederom een record gegrepen. Ditmaal schreef de spits geschiedenis door twee keer te scoren tegen Slovenië. Welk record pakte Haaland daarmee? VoetbalNieuws.nl legt het aan je uit.

In League B van de Nations League en Groep 3 kende Noorwegen een goede start. Er werd matig gelijkgespeeld met 0-0 tegen Kazachstan, maar in het duel erop werd knap gewonnen van Oostenrijk. In die wedstrijd was Haaland trefzeker en daarnaast betekende zijn doelpunt ook de winnende. In minuut tachtig zorgde hij voor de 2-1. Tegen Slovenië kwam zijn eerste doelpunt al na zeven minuten en zijn tweede lag na 62 minuten achter de doelman van de Slovenen.

Welk record heeft Haaland gepakt bij Noorwegen?

Geschiedenis schrijven is Haaland niet vreemd. De Noor heeft al meerdere records in handen, maar na zijn tweede doelpunt tegen Slovenië is hij op 24-jarige leeftijd de topscorer aller tijden van Noorwegen geworden. In 1937 scoorde Jørgen Juve zijn 33ste doelpunt voor de nationale ploeg en met zijn tweede treffer betekende het dat Haaland 34 keer gescoord heeft. In totaal heeft Haaland er slechts 36 interlands voor nodig gehad. De wedstrijd tegen Slovenië kende de spits ook nog een andere primeur. Door het uitvallen van Martin Ødegaard kreeg Haaland de aanvoerdersband om. Die droeg hij niet eerder in zijn tijd als international.