Algemene vermoeidheid is volgens Schouten niet de reden van afmelding bij Oranje

Schouten vertelt in gesprek met De Telegraaf waarom hij zich afmeldde bij Oranje
Vandaag om 06:49

Jerdy Schouten is niet afwezig bij het Nederlands elftal vanwege algemene vermoeidheid, maar vanwege een botkneuzing in zijn knie. Dat vertelt de middenvelder van PSV in gesprek met De Telegraaf.

Afgelopen vrijdag bracht PSV de wereld in dat Schouten het duel met Sparta Rotterdam zou moest laten schieten wegens ‘algemene vermoeidheid’. Dat blijkt dus anders te liggen, aangezien de controleur een mri-scan heeft ondergaan, waar als resultaat uit is gekomen dat hij een botkneuzing in de knie heeft.

"Ik heb met pijnstillers tegen Sporting nog dingen kunnen onderdrukken, maar daarna werd het alleen maar erger. De pijn in mijn knie werd zo ondraaglijk dat ik gewoon niet meer kon spelen en ik Sparta-thuis en de twee interlands van Oranje moest overslaan", begint Schouten in gesprek met De Telegraaf. "Uit de MRI blijkt ook dat er bij de botkneuzing vocht is gevonden. Dat moet gewoon even herstellen. Er is verder niks kapot, niets met mijn meniscus of banden. De pijn moet alleen weg. Ik wil zo snel mogelijk terugkeren en het liefst al in de kraker tegen AZ."

Buiten de botkneuzing, erkent Schouten wel dat het een zwaar jaar voor hem is geweest en nog wordt. "Natuurlijk is het een zwaar jaar. Zoveel partijen, met ook interlands en Europese duels van PSV, speelde ik in mijn carrière in één jaar niet eerder. Na het EK was er ook geen vakantie vanwege de geboorte van onze dochter. Maar die vermoeienissen zullen bij mij nooit een reden zijn om wedstrijden over te slaan, laat staan een hele periode bij Oranje", besluit hij.