Deze straf heeft Anderlecht ontvangen van de UEFA na wangedrag van supporters

Welke straf heeft Anderlecht van de UEFA gekregen na wangedrag van de supporters?
Vandaag om 12:15

De UEFA heeft hard ingegrepen en Anderlecht een enorme straf opgelegd. Tijdens het Europa League-duel in Spanje tegen Real Sociedad misdroegen de supporters van de Belgische club zich. Om welke straf gaat het precies? VoetbalNieuws.nl zocht het voor je uit.

Wat houdt de straf voor Anderlecht in?

Tijdens de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Real Sociedad veroorzaakten enkele meegereisde fans van Anderlecht grote problemen in het stadion. Er werd met voorwerpen gegooid en er was schade aan de stadioninfrastructuur. Als gevolg hiervan besloot de UEFA de club zwaar te straffen: drie Europese wedstrijden zonder supporters en een boete van 60.000 euro. Ook moet Anderlecht de schade aan het stadion van Real Sociedad vergoeden.

Welke wedstrijden mist Anderlecht supporters?

De straf geldt voor de uitduels tegen RFS, Slavia Praag en Viktoria Pilsen. Extra zwaar voor de club is dat er al een voorwaardelijke straf openstond van een incident tegen West Ham twee seizoenen geleden.

Binnen de club heeft dit geleid tot verdere maatregelen. Acht relschoppers kregen een stadionverbod en de supportersgroep Mauves Army mag de komende uitwedstrijden niet meer bijwonen. Anderlecht benadrukt dat wangedrag niet wordt getolereerd.