Bosz niet de enige: deze Eredivisie-trainers zijn al geschorst geweest

Welke trainers zijn dit seizoen geschorst geweest in de Eredivisie?
Vandaag om 17:55

Peter Bosz kijkt mogelijk tegen een schorsing aan na zijn uitspraken aan het adres van Danny Makkelie. Hij zou niet de eerste coach zijn die dit seizoen op de tribune zal moeten zitten. Welke trainers zijn dit seizoen al geschorst geweest? VoetbalNieuws.nl zet ze voor je op een rij.

Welke trainers zijn dit seizoen al geschorst?

Bosz, hoofdtrainer van PSV, hangt een schorsing van één wedstrijd boven het hoofd. De aanklager van de KNVB stelde dit voor naar aanleiding van zijn kritiek op scheidsrechter Danny Makkelie na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Bosz is echter in beroep gegaan en wacht op de uitspraak van de tuchtcommissie. Deze kan beslissen om de schorsing te handhaven of zelfs te verzwaren. Als Bosz wordt geschorst, mist hij mogelijk de belangrijke wedstrijd tegen AZ op 19 oktober.

De PSV-coach is niet de enige trainer die dit seizoen een straf riskeert. Zo werd Carl Hoefkens, trainer van NAC Breda, geschorst na een rode kaart in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Hoefkens maakte een gebaar naar de scheidsrechter, wat niet in goede aarde viel bij Jannick van der Laan. Ondanks zijn afwezigheid won NAC die wedstrijd nog wel. Willem II-trainer Peter Maes kreeg twee gele kaarten van Joey Kooij tegen FC Utrecht, wat ook voor hem resulteerde in een wedstrijd schorsing. Ook Maes probeerde, net als Bosz, in beroep te gaan maar ving uiteindelijk bot.

Dit seizoen zijn de regels aangescherpt en worden trainers sneller gestraft voor hun gedrag langs de zijlijn. Naast Bosz, Hoefkens en Maes hebben ook stafleden als Gabor Babos van NAC en Diederik Boer van PEC Zwolle hun straf al moeten uitzitten.

Geschorste trainers en stafleden:

Carl Hoefkens (hoofdtrainer) – NAC Breda
Peter Maes (hoofdtrainer) – Willem II
Gabor Babos (keeperstrainer) – NAC Breda
Kristof Aelbrecht (assistent-trainer) – Willem II
Diederik Boer (keeperstrainer) – PEC Zwolle