Dit zegt Ronald Koeman over de spitsenstrijd bij Oranje tussen Brobbey en Zirkzee

Dit zegt Ronald Koeman over de spitsenstrijd bij Oranje tussen Brobbey en Zirkzee

11 oktober om 20:40

Vrijdag neemt het Nederlands elftal het in de Nations League op tegen Hongarije. In Hongarije kiest Ronald Koeman ervoor om met Joshua Zirkzee in de spits te starten, maar de spitsenstrijd is volgens Koeman allesbehalve beslist. Brian Brobbey is een geduchte concurrent en vooraf gaat de bondscoach bij de NOS in op de concurrentie voor de spitspositie. 

De keuze voor Zikzee tegen Hongarije is puur tactisch volgens Koeman. "Hoe we verwachten dat Hongarije speelt, denk ik dat we iets meer aan Joshua (Zirkzee, red.) hebben dan aan Brian (Brobbey, red.). Nogmaals, dat moet zich uitwijzen", laat de bondscoach weten bij de NOS.

De oefenmeester heeft nog geen definitieve keuze gemaakt voor de spitspositie bij het Nederlands elftal. "Het ligt dichtbij elkaar. ze zijn natuurlijk anders. Joshua (Zirkzee, red.) heeft andere kwaliteiten dan Brian (Brobbey, red.). De verwachting is dat zij (Hongarije, red.) minder hoog druk zullen zetten, dus zullen we meer naar hun goal spelen. Ik denk met Joshua daar een goed aanspeelpunt te hebben."

Koeman verklapte vorige interlandperiode al vroegtijdig dat Brobbey in de spits zou beginnen tegen Duitsland, maar deze periode wil de bondscoach zich niet branden aan zulke uitspraken. "Ik weet hoe het werkt, je zegt weleens wat. Ik denk nog steeds dat het idealer is als je ook op die positie wat meer duidelijkheid hebt, maar dat is niet zo. Dus is het best mogelijk dat ze beiden een wedstrijd spelen."