Engels gerucht: Henderson kan bij oude liefde terugkeren in Engeland

Engels gerucht: Henderson kan terugkeren bij oude liefde in Engeland

12 oktober om 13:20

Sunderland is volop bezig met een poging om voormalig jeugdspeler Jordan Henderson terug te halen naar de club. Volgens Football Insider heeft de Championship-koploper contact gelegd met het management van de ervaren middenvelder om hem in de winterse transferperiode te contracteren.

Sunderland, dat momenteel bovenaan staat in de Championship na negen wedstrijden, ziet in Henderson de ideale leider om de club naar promotie naar de Premier League te loodsen. De club zou hem een contract tot het einde van het seizoen willen aanbieden, met een optie voor nog een jaar. Henderson zou volgens bronnen niet tegengehouden worden door de Amsterdammers als hij een transfer zou willen maken.

De 34-jarige Henderson genoot zijn jeugdopleiding bij Sunderland en maakte in 2011 de overstap naar Liverpool. Hier groeide de middenvelder uit tot een van de belangrijkste spelers van de club. Henderson won bij Liverpool meerdere grote prijzen, waaronder de Premier League en de Champions League. Henderson speelde in het verleden ook een belangrijke rol in het nationale elftal van Engeland.