Dit is wanneer Van Dijk voor het laatst niet meespeelde bij Oranje

Dit is wanneer Van Dijk voor het laatst niet meespeelde bij Oranje
12 oktober om 14:38
Laatste update: 13 oktober om 08:56

Virgil van Dijk reist maandag niet af met het Nederlands elftal voor de wedstrijd tegen Duitsland. De aanvoerder van Oranje kreeg rood tegen Hongarije en VoetbalNieuws vertelt je wanneer de verdediger voor het laatst afwezig was bij een interland.

Van Dijk is al jaren de aanvoerder van Oranje. De verdediger stond ook vrijdag in de basis en speelde een degelijke wedstrijd. In de tweede helft ging het echter flink mis. Eerst had de mandekker een woordenwisseling met de scheidsrechter die resulteerde in een kaart, niet veel later maakte Van Dijk een overtredingen die eveneens geel opleverde. Door zijn rode kaart is de aanvoerder van Oranje afwezig tegen Duitsland.

Wanneer miste Van Dijk voor het laatst een interland?

Van Dijk is steevast onderdeel van de ploeg van Oranje. In de Nations League, op het EK en bij de kwalificatiewedstrijden staat zijn naam op het wedstrijdformulier. In aanloop naar het EK begon de Liverpool-verdediger tegen Canada op de bank, maar viel hij twintig minuten voor tijd nog in.

De laatste keer dat Van Dijk geen onderdeel was van een wedstrijdselectie van Oranje was in 2022. Oranje speelde destijds vier Nations League-wedstrijden achter elkaar aan het einde van het seizoen. Tegen België was de Nederlander op 3 juni nog aanwezig, maar de daaropvolgende interlands tegen Wales, Polen en wederom Wales kreeg Van Dijk vrijaf. Louis van Gaal besloot de aanvoerder op vakantie te sturen.