Timber trots na basisdebuut: dit zegt de middenvelder over zijn wedstrijd tegen Hongarije

Timber trots na basisdebuut: dit zegt de middenvelder over zijn wedstrijd tegen Ho
12 oktober om 16:41

Quinten Timber maakte zijn basisdebuut voor het Nederlands elftal tegen Hongarije. De middenvelder blikt met een dubbel gevoel terug op zijn wedstrijd en VoetbalNieuws zet zijn uitspraken op een rij.

Timber mocht voor het eerst vanaf de eerste minuut in Oranje beginnen. Het uitgedunde middenveld van Oranje kon zijn impuls wel gebruiken, maar kreeg het knap lastig tegen de Hongaren. Na het 1-1 gelijke spel blijf er een dubbel gevoel achter bij de Feyenoord-middenvelder.

Wat zegt Timber over zijn basisdebuut bij Oranje?

"Ik wil niet zeggen dat ik ontevreden ben, maar ik had me graag nog meer willen laten zien. Het smaakt sowieso naar meer en ik ga mijn best doen om het vaker te mogen doen. Zo sta ik er altijd in, ook bij Feyenoord: als ik mag spelen, wil ik me laten zien", begint Timber zijn verhaal tegenover Voetbal International. "Zij verdienen een compliment voor hoe compact ze het wisten te houden, ze hielden het midden echt goed dicht. Ik denk dat ze ons goed hebben bestudeerd."

Tegen Duitsland hoopt de middenvelder maandagavond wederom in de basis ter starten. "Je krijgt in ieder geval meer ruimte, dus dan kan je wat makkelijker voetballen, misschien. Alleen dan wel tegen een team met heel veel individuele kwaliteit. Dat het anders wordt, heb ik tijdens de vorige interlandperiode al wel gevoeld. Maar juist dát vind ik mooi, want die weerstand van topspelers krijg ik bij Feyenoord niet iedere week, behalve in de Champions League. De Eredivisie is van een ander niveau dan dit."