Dit is waarom Thiago bij terugkeer naar Barcelona niet op de bank mag zitten

Dit is waarom Thiago bij terugkeer naar Barcelona niet op de bank mag zitten
12 oktober om 20:50

Thiago Alcantara hing afgelopen zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen, maar lijkt alweer klaar voor een nieuw avontuur. Tijdens de voorbereiding van Barcelona maakte hij indruk met zijn coachingsvaardigheden, en begin januari wordt hij naar verwachting fulltime toegevoegd aan de technische staf. De oud-middenvelder verblijft om fiscale redenen nog in Engeland, maar niks lijkt zijn terugkeer naar Catalonië in de weg te staan. 

Thiago zal dus de nieuwste toevoeging worden aan de technische staf van Hansi Flick. Volgens Spaanse media zal zijn rol, wanneer hij terugkeert, enigszins beperkt zijn. Volgens Relevo mag Thiago niet op de bank zitten tijdens wedstrijden in La Liga, de Copa del Rey en de Spaanse Supercup.

Dit is het gevolg van artikel 161 van de Algemene Reglementen van de Koninklijke Spaanse Voetbalfederatie (RFEF). Het stelt dat coaches die hun kwalificatie in het buitenland hebben behaald, mogen werken bij clubs in nationale en professionele competities. Dit geldt echter alleen als hun kwalificatie gelijkwaardig is aan het nationale diploma en ze minstens drie seizoenen als hoofdcoach hebben gediend bij teams van de hoogste categorie van nationale bonden die aangesloten zijn bij de FIFA. Uitzondering hierop zijn bonden met UEFA-licentieovereenkomsten.

Toni Tapalovic, Heiko Westermann en Thiago voldoen om verschillende redenen niet aan deze vereisten. Dit betekent dat het drietal wedstrijden van Barcelona vanaf de tribune moeten volgen.