Ajax-banneling tevreden na vertrek, maar sluit terugkeer naar Amsterdam niet uit

Ajax-banneling tevreden na vertrek, maar sluit terugkeer naar Amsterdam niet uit

12 oktober om 21:54

Borna Sosa heeft zijn draai gevonden bij Torino, waar hij op huurbasis speelt. In een interview met Sportske novosti vertelde de Kroatische linksback over zijn verhuur en blikte hij terug op zijn periode bij Ajax, die hij als zwaar ervoer.

"Na een jaar bij Ajax, waar van alles en nog wat aan de hand was, heb ik eindelijk stabiliteit. Ik weet waar ik sta", aldus Sosa. De 26-jarige verdediger, die vorig seizoen door Sven Mislintat werd binnengehaald op Deadline Day kon in Amsterdam niet overtuigen en speelde zelfs enige tijd bij Jong Ajax. Dit leidde uiteindelijk tot zijn beslissing om een verhuurperiode aan te vragen.

Sosa wilde graag vertrekken uit Amsterdam om weer ritme op te doen en stabiliteit te vinden. "Ik wilde graag verhuurd worden. Ik heb geen geweldig jaar gehad bij Ajax", vertelde de verdediger openhartig. "Na alles wat er bij Ajax gebeurde, wilde ik ergens heen waar ik weer kon spelen en mijn vorm terug kon vinden. Het is geweldig voor mij in Turijn. Ik heb bijna alle wedstrijden gespeeld, behalve tegen Inter, waar ik op de bank bleef omdat we een rode kaart kregen en de plannen veranderden."

Hoewel Sosa tevreden is met zijn huidige situatie in Turijn, houdt hij alle opties open voor de toekomst. "Als alles goed gaat, heeft Torino de mogelijkheid om mij te kopen. Maar alle opties zijn open. Ik kan na dit jaar in Turijn blijven, teruggaan naar Ajax of ergens anders heen gaan", zei de verdediger. Hiermee sluit Sosa een mogelijke terugkeer naar Ajax niet helemaal uit, al lijkt een definitieve overstap naar Torino momenteel realistischer.