Dit zegt interim-bondscoach Carsley over zijn toekomst bij Engeland

Dit zegt interim-bondscoach Carsley over zijn toekomst bij Engeland

12 oktober om 23:30

Lee Carsley, de huidige interim-bondscoach van Engeland, heeft bevestigd dat hij zich niet formeel heeft aangemeld voor de functie van vaste bondscoach. Tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel met Finland gaf Carsley aan tevreden te zijn met zijn huidige rol bij de Onder-21 en sprak hij openhartig over zijn toekomst bij het nationale team.

Carsley verklaarde dat hij niet formeel heeft gesolliciteerd voor de rol van bondscoach. "Ik heb niet gesolliciteerd," vertelde hij tijdens de persconferentie. "Ik ben heel tevreden met mijn werk bij de Onder-21 en ben een medewerker van de FA. Het was een eer om gevraagd te worden voor het seniorenteam. Dit is het trotsste moment in mijn carrière."

Ondanks de eer die Carsley voelt bij het leiden van de nationale ploeg, benadrukte hij dat hij deze rol niet als een auditie ziet. "Ik zie dit zeker niet als een sollicitatie. Het was letterlijk een opdracht voor drie trainingskampen, zonder verdere verwachtingen. Mijn taak is om mijn best te doen en de spelers zo goed mogelijk te begeleiden," aldus Carsley tijdens de persconferentie.

Toen hem werd gevraagd of hij de baan zou accepteren als deze werd aangeboden, bleef Carsley voorzichtig. "Dat is hypothetisch. Het belangrijkste is dat we hopelijk een goede campagne hebben gehad en goed voorbereid zijn op de WK-kwalificaties. Dat zou ik als een succes beschouwen," concludeerde hij.

Carsley zal het team blijven leiden tijdens de Nations League-wedstrijd tegen Finland op zondag.