Van deze vier oud-spelers neemt Duitsland afscheid in het duel met Oranje

Van deze vier oud-spelers neemt Duitsland afscheid in het duel met Oranje

13 oktober om 09:35

De Duitse nationale ploeg zal maandagavond in aanloop naar het duel met Oranje afscheid nemen van vier Duitse spelers die gestopt zijn bij de nationale ploeg. Welk viertal wordt geëerd in München en uitgezwaaid na een prachtige carrière? VoetbalNieuws.nl heeft de namen. 

Van deze vier spelers neemt Duitsland afscheid in het duel met Oranje

De wedstrijden tussen Nederland en Duitsland leveren altijd spektakel op, maar de Duitse nationale ploeg zal maandagavond ook paraat staan om afscheid te nemen van vier legendes. Het gaat om Toni Kroos, Manuel Neuer, Thomas Müller en Ilkay Gündogan. De vier spelers besloten na het EK te stoppen als international. Kroos zal maandag niet persoonlijk aanwezig zijn, aangezien de voormalig middenvelder op het veld staat met zijn kinderen in de jeugdopleiding.

Bondscoach Julian Nagelsmann kijkt uit naar het duel en benoemde ook het afscheid van de vier spelers. "Het zal een spannende, maar ook zeker emotionele wedstijd worden", aldus de jonge bondscoach. De vier spelers waren in totaal goed voor 451 interlands. Müller, Kroos en Neuer wonnen het WK in 2014, Gündogan was afwezig tijdens het toernooi.