'Barcelona gefrustreerd na blessure: hierom is de club niet blij met de bond'

'Barcelona gefrustreerd na blessure: dit waarom de club niet blij is met de bond'
Vandaag om 07:05
Laatste update: om 08:29

Lamine Yamal zal dinsdag niet spelen tegen Servië vanwege een blessure. Bij FC Barcelona is men volgens Mundo Deportivo niet te spreken over de Spaanse bond, die ervoor koos de jonge aanvaller toch op te roepen, ondanks waarschuwingen van de club.

Barcelona had de RFEF al vroeg gewaarschuwd voor de risico's van overbelasting bij de zeventienjarige Yamal, die dit seizoen veel minuten maakt. De Catalanen hoopten dat hij tijdens de interlandperiode ontzien zou worden, maar Spanje besloot hem toch op te roepen. Volgens Mundo Deportivo was er binnen de Spaanse staf het idee om Yamal bewust een gele kaart te laten pakken in de wedstrijd tegen Denemarken. Hiermee zou hij geschorst worden voor het duel tegen Servië, waardoor hij alsnog rust zou krijgen.

Het plan liep echter anders. Yamal kreeg geen gele kaart en eindigde de wedstrijd tegen Denemarken met hamstringklachten, vermoedelijk door overbelasting. De blessure zorgde ervoor dat de Barcelona-aanvaller het veld voortijdig moest verlaten. Ondanks dat hij niet ernstig geblesseerd is, mist Yamal de wedstrijd tegen Servië. Bij FC Barcelona is men bezorgd over zijn fysieke gesteldheid, aangezien hij dit seizoen al een zware belasting heeft gehad.