Rensch ziet gelijkenis Ten Hag: dit zegt de speler over Farioli en zijn toekomst

Rensch ziet gelijkenis Ten Hag: dit zegt de speler over Farioli en zijn toekomst
Vandaag om 07:35
Laatste update: om 08:45

Devyne Rensch heeft in een interview met Voetbal International uitgebreid stilgestaan bij zijn sterke seizoen en de invloed van trainer Francesco Farioli op zijn ontwikkeling. De twintigjarige verdediger prijst de aanpak van Farioli en is tevreden over de groei die hij doormaakt onder de nieuwe coach. Ook hint Rensch naar een mogelijke contractverlenging bij Ajax, ondanks de interesse van andere clubs afgelopen zomer.

"Farioli heeft mij echt een betere speler gemaakt," vertelt Rensch aan Voetbal International. "Hij geeft mij het vertrouwen om vrij te voetballen, en dat brengt het beste in mij naar boven." De jonge verdediger merkt dat zijn prestaties opvallen. "Jij bent niet de eerste die zegt dat ik een goed seizoen heb, en dat zie ik ook terug in mijn data: de meeste tackles bij Ajax, één van de hoogsten qua passing, en veel balcontacten in het zestienmetergebied van de tegenstander."

Rensch vergelijkt Farioli zelfs met Erik ten Hag: "Ze zijn allebei tactisch supersterk, dus ik snap de vergelijking wel", vertelt Rensch. "Farioli heeft van begin af aan zijn plan duidelijk uitgelegd. Ik speel eigenlijk drie posities in één, maar dat ligt me goed. Het vertrouwen dat hij me geeft, waardeer ik enorm."

Ondanks de interesse van AS Roma afgelopen zomer, besloot Rensch om bij Ajax te blijven. "Er waren gesprekken, maar uiteindelijk ben ik méér dan blij dat ik ben gebleven," zegt de verdediger. "Ajax is een droomclub, en ik ga Ajax niet zomaar inruilen voor een andere club." Over zijn toekomst blijft hij terughoudend, maar Rensch bevestigt dat contractgesprekken nog altijd lopen. "Ze zijn in gesprek, maar verder heb ik er eigenlijk niets over te zeggen."