Rensch ziet zichzelf groeien in leidersrol bij 'beste Jong Oranje ooit'

Rensch ziet zichzelf groeien in leidersrol bij 'beste Jong Oranje ooit'
Vandaag om 08:05

Devyne Rensch speelt een cruciale rol in het succes van Jong Oranje tijdens de huidige kwalificatiereeks. Onder leiding van trainer Michael Reiziger won het elftal alle negen wedstrijden met een doelsaldo van 29-3. In een interview met Voetbal International spreekt de verdediger openhartig over zijn leiderschap en de kracht van dit team.

Maandag willen de Nederlandse talenten de perfecte reeks afsluiten en geschiedenis schrijven, iets waar aanvoerder Rensch trots op is. De verdediger twijfelt niet over de kwaliteit van dit team en noemt dit het beste team van Jong Oranje waarin hij speelde. "Hmm, ja, ik denk het wel. Als je kijkt naar de resultaten, sowieso." Hij erkent dat eerdere Jong Oranje-teams misschien meer individuele kwaliteit hadden, maar benadrukt de dominantie van het huidige elftal. "We spelen nu iets anders en op die manier hebben we alles gewonnen. Maar ik denk dat we ook nog niet écht een heel goede prikkel hebben gehad", aldus Rensch.

Als aanvoerder voelt Rensch een grote verantwoordelijkheid binnen het team. "De trainer heeft me die aanvoerdersband niet voor niets gegeven," vertelt hij aan Voetbal International. "Er zijn heel veel jonge jongens in deze groep. Dan is het aan mij om mijn ervaring over te brengen en ze daarbij te helpen." Over zijn leiderschapsstijl zegt hij: "Ik ben over het algemeen rustig, maar als het soms even wat harder moet, kan ik ook zeker hard zijn."

Met de laatste kwalificatiewedstrijd in zicht hoopt Rensch dat Jong Oranje de overwinningreeks kan voortzetten. "Laten we dat zo houden, en die reeks overwinningen doortrekken, dan hoef ik niet boos te worden," grapt de Ajacied.